Lean Lantbruk

Lean  lantbruk traktor 580x281

Lean Lantbruk

Arbeta smartare och skapa delaktighet

Lean är ett arbetssätt som ursprungligen kommer från Toyotas biltillverkning. Nu har arbetssättet anpassats även till företag inom lantbruk, trädgård och skog. Syftet med Lean är att ta bort slöserier i produktionen, öka delaktigheten i förbättringar och att hitta smartare arbetssätt. Avsikten med Lean är att endast göra moment som kunden är beredd att betala för och att ta bort moment som inte tillför värde för kunden.

För att arbeta in Lean på en arbetsplats är upplägget på 18 månader. En Leancoach lär ut och coachar alla på arbetsplatsen så att Lean blir levande i företaget. Det behövs tid och engagemang hos såväl ägare, ledare, personal och Leancoach för att arbeta in Lean.

NYTTAN ÄR ATT FÅ

• Smartare arbetssätt som minskar onödiga moment och slöserier i företaget.
• Bra sätt att arbeta med förbättringar, lärande och delaktighet hos alla.
• Standardisera rutiner och arbetsmoment så att alla gör lika.
• Sätt att visualisera planering, mål och genomförande via t.ex. tavlor.

UPPLÄGG

Det finns två varianter av Lean:
• För företag med upp till fyra i arbetsgruppen. Processen görs då med andra.
• För företag med över fyra i gruppen. Processen görs då enbart för ett företag.

I båda fallen ingår studiebesök, erfarenhetsutbyte, ledarskapsutbildning och coachning. Mer information om pris och upplägg finns på www.leanlantbruk.se

VAR

Större delen genomförs på företaget genom att coachen utbildar och coachar i olika moment. Mellan träffarna behöver tid avsättas för lärande och genomförande.

VEM

Folke Brinckmann har lång erfarenhet av lantbruk, företagande och ledarskap. Folke är coach, lantmästare, marknadsekonom och verkar som Leancoach i Mellansverige.

KONTAKT
Leancoach Folke Brinckmann, 070-984 15 55, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller www.viljalysa.se

Ladda ner informationsblad

 

 

Lean Lantbruk