Rådgivning för besöksföretag på landsbygden i Stockholms län

Rådgivningen erbjuds inom två utvecklingsområden:

1. Lokala matupplevelser
- Vill du utveckla din affärsidé för att öka antalet besökare och höja kundupplevelsen?
- Vill du skapa kulinariska upplevelser och paketlösningar med mat och gastronomi i fokus?

Rådgivningen hjälper dig att skapa och vässa koncept utifrån lokal matkultur och marknadsföra dem till nya målgrupper. Utveckling av besöksmål med koppling till livsmedelsförädling kan också ingå, så länge rådgivningen inte berör teknik eller metoder för själva förädlingsprocessen.

2. Besöksverksamhet inom sport, friluftsliv eller hästturism
- Vill du starta eller utveckla befintligt företag med paketlösningar inom boende och aktiviteter som t.ex. vandring, turridning eller mountainbikecykling?
- Vill du utveckla en affärsidé för att locka turister till länets landsbygd?

Rådgivningen kan röra utveckling av koncept, marknads- föring eller värdskap för besöksverksamhet inom natur-, kultur-, sport- och friluftsaktiviteter på landsbygden.

SYFTE
Syftet är att ta tillvara på landsbygdens resurser och utveckla företag genom att öka kunskapen, skapa fler affärsmöjligheter, förbättra strategier och att arbeta mer målinriktat i företagen.

UPPLÄGG

Vi erbjuder tre olika tjänster beroende på dina behov och din vilja att arbeta enskilt eller i grupp. Välj av följande tjänster eller en kombination av alternativen. LÄS MER 

1. Kartläggning och framtidsplaner (grupprådgivning)
Du kartlägger ditt nuläge och ditt önskade läge i företaget och gör en plan för att nå dina mål. Kartläggningen ligger till grund för vidare rådgivning.

2. Enskild rådgivning
Under 3-4 träffar kan du få stöd i att utveckla olika områden, t.ex. att nå nya kundgrupper, samarbeten eller hur tjänsten kan paketeras för att ge merförsäljning.

3. Förbättringskluster (grupprådgivning)
Förbättringskluster innebär att 3-6 företagare går samman i grupper och tillsammans med en grupp konsumenter besöker varandras företag och provar på produkter och tjänster. Ni ger varandra feedback och förslag på förbättringar. Konsumentgruppen består av så stor mångfald som möjligt och alla företagen i gruppen får besök. Du som företagare får konstruktiv feedback med konkreta förslag på utveckling och även ett nätverk som känner företaget och erbjudandet.

Efter varje rådgivningstillfäller får du ett rådgivningsbrev som sammanfattar de råd du fått.

Kostnad

Landsbygdsprogrammet, via Länsstyrelsen, står för 70 % av kostnaden för rådgivningen. Timpris är 1250 kronor. Du betalar 30 % av det. Delta i grupp eller få enskild rådgivning, som det passar dig. 

Det finns plats för upp till 27 företag. Först till kvarn gäller.

VEM
Folke Brinckmann och Elisabeth Andersson Brinckmann har lång erfarenhet av företagande och företagsutveckling. Folke är coach, leancoach, lantmästare och marknadsekonom. Elisabeth är organisationskonsult, sjukgymnast och handledare inom ledarskap och grupputveckling.

KONTAKT
Kontakta oss på Vilja Lysa AB för mer information och bokning.
Folke Brinckmann, 070-984 15 55, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Elisabeth Andersson Brinckmann, 070-851 04 32, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Radgivning_Sthlm.pdf

Rådgivningen är en del av två projekt för diversifiering och nya jobb på landsbygden som Länsstyrelsen i Stockholms län driver under 2017-2019, med medel ur Landsbygdsprogrammet 2014-2020 som finansieras gemensamt av EU och svenska staten.

LST Stockholm-logo-vanster-farg EU logga vit platta 580x281

 

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN