Styrelseutbildning för gröna näringen - nästa kurs!

Kristin janne FB och EAB

Nå framgång med hjälp av externt ledningsstöd!

Vår första Vilja Styra är fullbokad med 15 deltagare och är i full gång. Första träffen fokuserade på nyttan med en styrelse eller ledningsråd och hur arbetet praktiskt går till. Gruppen består av en mix av företagare som vill skapa sig ett externt stöd, personer som vill bidra som ledamöter och företagare som redan i dag sitter i en styrelse och som vill förbättra styrelsearbetet.

Under dagen fick deltagarna bl.a. funderar på varför de ska ha ett externt stöd och hur sammansättningen av kompetenser ska se ut, samt vad de som vill bli ledamöter har för syfte med att arbeta i en styrelse och vad de har att erbjuda. Det blev många intressanta samtal och erfarenhetsutbyten mellan alla deltagarna. 

Vårt styrelseproffs Jan Nystedt fick massor av beröm för sin kunskap, energi och öppna sätt att berätta om sina egna erfarenheter.

Deltagarkommentarer

Här är några kommentarer från vad deltagarna fick med sig från dagen.
- Vikten av styrelsearbete, rollfördelning, kommunikation mellan ägare och styrelse.
- Massor, men har även fått en hel del att fundera över, vilket är positivt.
- Har lärt mig mycket om det praktiska arbetet i styrelsen.

Nästa vecka är det dags för den andra träffen och fokus kommer då vara på ägardiektiv som är det dokument som ägarna skriver för att ge styrelsen ett tydligt och konkret uppdrag. Vi kommer även arbeta med styrelsens strategiska arbete, riskbedömningar och företagets långsiktiga plan. Björn Jansson är föreläsare och styrelseproffs.

Kursen innehåller totalt 4,5 dagar och är du intresserad av att läsa mer om hela innehållet så tryck här!

Vill du gå nästa kurs? 

Vi har fått önskemål om att ha träffar med övernattning för att få möjlighet att lära känna de andra ännu mer, så nästa kurs innehåller två dubbeldagar med övernattning samt en halvdag efter 4 veckor. Kursen startar den 7-8 mars i Enköping. Följande kursdagar kör vi i Kungsör den 19-20 mars och den sista matchmaking-träffen den 17 april. 

Ladda ner infoblad här!


Anmäl dig på hemsidan https://www.viljalysa.se/kurser eller maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Varmt välkomna!

Elisabeth, Folke, Björn, Jan och Kristin

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN